Kearifan orang Melayu berbahasa - Effendy, Tenas, 1936-; Persatuan Linguistik Malaysia; Dewan Bahasa dan Pustaka (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2008)
Disampaikan oleh Dr. Tenas Effendy, Mantan Ketua Umum Lembaga Adat Melayu Riau, Indonesia (Karyawan Tamu Akademi Pengajian Melayu, Universiti Melayu) pada 10 Oktober 2008 tempat Dewan Seminar, Menara DBP anjuran Persatuan Linguistik Malaysia (PLM) dengan kerjasama Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).
Koleksi sumbangan Prof Dr Nor Hashimah Jalaluddin.
Keywords: Malay language -- History; Speeches, addresses, etc; Malay language