Novel berunsur politik kenegaraan Malaysia dan Indonesia : kajian bandingan - Che Abdullah Che Ya; Dewan Bahasa dan Pustaka (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2016)
On history and criticism of Malay literature.
Koleksi sumbangan Prof Dr Hj Datuk Awang Sariyan.
Bibliografi : mukasurat 171-177.
Keywords: Malay fiction -- History and criticism; Malay fiction -- Criticism, Textual; Indonesian fiction -- History and criticism; Indonesian fiction -- Criticism, Textual