Nuansa ukiran kayu Melayu - Othman bin Mohd. Yatim, 1949-; Mohammad Nazzri Ahmad; Mohammad Anis Abdul Samad; Norhaiza Noordin; Universiti Malaya. Akademi Pengajian Melayu; Persatuan Penggiat Seni Ukir Kayu Malaysia; Lembaga Perindustrian Kayu Malaysia (Kuala Lumpur : Akademi Pengajian Melayu, Universiti Malaya, 2015)
On Malay traditional wood carving in Malaysia.
Buku ini diterbitkan sempena pameran Nuansa Ukiran Kayu Melayu yang telah diadakan pada 2 September hingga 31 Oktober 2013 di Muzium Etnografi Melayu, Akademi Pengajian Melayu, Universiti Malaya, Kuala Lumpur.
In Malay.
Keywords: Wood-carving -- Malaysia; Carving (Decorative arts) -- Malaysia