Lagu-lagu Bongai : lagu-lagu tradisional Negeri Sembilan - Negeri Sembilan. Pusat Kebudayaan dan Kesenian (Negeri Sembilan : Pejabat Kebudayaan & Kesenian, 2000)
Bongai ataupun berbalas pantun adalah warisan negeri masyarakat Negeri Sembilan dan ia biasanya disampaikan dalam bentuk lagu oleh para pemantun. Bongai dipercayai hanya terdapat di Negeri Sembilan dan tidak di tempat lain.
Title from disc label.
Keywords: Folk songs, Malay -- Malaysia; Folk music, Malay -- Malaysia