Bangsawan Chelorong Cheloreng - Zairi Husin (Kuala Lumpur : Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara, 2012)
Persembahan teater Bangsawan chelorong cheloreng. Tengku Mahkota Dharma Kesuma dengan ditemani chelorong dan cheloreng telah melarikan diri dari istana kerana enggan berkahwin dengan puteri Seri Indah. Sewaktu dalam pelarian, Dharma Kesuma telah terpikat dengan seorang gadis bernama Harum Chendana. Suatu hari, Harum Chendana telah diculik. Pelbagai rintangan dan pertempuran yang harus dilalui oleh chelorong dan cheloreng dalam usaha membantu Dharma Kesuma mencari kekasih hatinya.
DVD format.
Keywords: Malay drama; Theater; Performing arts