Federated Malay States misecellaneous (manual of statistics) 1916-1921 (London : Public Record Office, 1971)
Manual of Statistics mengandungi perkara-perkara seperti cukai; lesen; yuran; tanah; hal-hal perlombongan; perhutanan; duti kastam; telegraf dan setem; keretapi; pendapatan dan perbelanjaan; hutang awam; perkhidmatan awam; bank simpanan kerajaan; daerah dan pembangunan; pertambahan penduduk; pendidikan; pertukaran mata wang; pendagangan; dll.