Federated Malay States miscellaneous (manual of statistics) 1904-04, 1937 (London : Public Record Office, 1971)
Mengandungi Malayan statistic December-perdagangan import dan ekspot, manual of statistic termasuk cukai; yuran; pendapatan dan perbelanjaan; talian telegraf dan talifon; Jabatan Awam, keretapi, Bank Simpanan Kerajaan; kawasan dan pertambahan penduduk; pendidikan; pertukaran wang; berat; perdagangan, dll.