Federated Malay States Original Correspondence Jan 1950-Dis 1951 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Sura-surat mengandungi memorandum pembangunan koperasi di Tanah Melayu; pengeluaran kelapa sawit; pembangunan luar bandar dan perindustrian; organisasi perkhidmatan awam; projek'Cotton Textiles'.