Laman maut (Malaysia Cine Art Production House, 2001)
Anis, seorang pengaturcara di sebuah syarikat komputer cuba menyiasat kematian sahabat baiknya, Nurafizah setelah menyertai satu permainan di laman webnya. Dengan pertolongan rakan sekerjanya, Rafiqi yang turut sama menyertai permainan yang dinamakan'Laman Maut' ini.'Siapa hendak jadi jutawan...?' mengundang minat semua peserta dari seluruh negara yang ditawarkan di internet. Penyertaannya berdasarkan mereka yang sanggup menghadapi cabaran. Sebanyak 12 peserta sahaja yang terpilih di antara ribuan penyertaan. Permulaan permainan dimulakan di sebuah rumah yang jauh di pendalaman, dan mereka dipertemukan dengan seorang lelaki yang mengacarakan permainan ini. Pengacara itu akan memberikan peraturan permainan ini:'mati' atau wang'RM1 juta'...? Walau bagaimanapun, hanya seorang sahaja di antara mereka akan terpilih dan'RM1 juta' menanti
Title from title screen
Pelakon: Jalaludin Hassan, Rashdan, rozaini, Suhaila, Enjelita, Zamarul Hisham, Ennie Sulastri
Keywords: Suspense in motion pictures; Malay films