Satu juta - Haris Abd Kadir; Pujangga Kreatif Sdn. Bhd. (Kuala Lumpur : Gravity Entertainment Sdn. Bhd., 2003)
Pak Abu mendapat imbuhan 1 juta daripada kerajaan yang telah membeli tanahnya. Mak Mek, isteri Pak Abu menumpang gembira dan meminta Pak Abu memberikan RM50,000 kepada kedua-kedua anak lelaki mereka sebagai modal perniagaan. Mak Siah, janda di kampung itu menyuruh anaknya, Lamah supaya menggoda Pak Abu. Pak Abu mula lupa diri dan bersetuju untuk berkahwin dengan Lamah
Title from container
Pelakon: Abu Bakar Omar, Norlia Ghani, Rashid Jaafar, Mariani Ismail, Idris Md Diah, Jasmin Hamid
Keywords: Comedy films; Malay drama