Federated Malay States original correspondence 1949-1951 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Surat-surat berkaitan hal-hal seperti temubual; Jabatan Polis; laporan polis; organisasi polis di Singapura; hal-hal kakitangan; keadaan buruh; Malayan Information agency di London ; bangunan untuk Unit Fuilem Malaya; dll.