Federated Malay States original correspondence 1948-1949 (Bangi : Universiti Kebangsaan Malaysia, 1971)
Terdiri dari surat-surat yang berkaitan hal-hal seperti reaksi awam; cukai pendapatan; komunis; pembangunan semula di Malaya; Jabatan Peperangan; ekstrak belanjawan; dll.