40 hadis aspirasi kejayaan Rasulullah : teruskan langkah menuju kejayaan - al-Ajeen, Ali bin Ibrahim Sa'ud; Ahmad Akram Mahmad Robbi; Mohamad Faiq Mohamad Sharin (Putrajaya : Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM), 2023)
Bab 1: Manusia dan agama -- Bab 2: Kelemahan manusia -- Bab 3: Peranan dan tujuan kehadiran manusia -- Bab 4: Keperluan kepada agama -- Bab 5: Krisis kemanusiaan -- Bab 6: Penyingkiran nilai agama dan kerohanian -- Bab 7: Perlunya kembali kepada agama -- Bab 8: Keistimewaan Islam -- Bab 9: Islam agama rahmat dan penyelamat -- Bab 10: Islam di Andalus -- Bab 11: Islam di Alam Melayu -- Bab 12: Islam sebagai rahmat --Bab 13: Keindahan aqidah Islam -- Bab 14: Keunikan aqidah Islam -- Bab 15: Citra insan yang benar-benar beriman -- Bab 16: Jaga akidah agar jangan rosak -- Bab 17: Keindahan dari sudut ibadah -- Bab 18: Penjenisan ibadat dalam Islam -- Bab 19: Kepentingan Ibadat -- Bab 20: Keindahan Islam dari sudut akhlak -- Bab 21: Kepentingan akhlak dalam Islam -- Bab 22: Menjaga anggota zahir -- Bab 23: Lima sifat tercela terawal -- Bab 24: Lima sifat tercela yang lain -- Bab 25: Menyubur 5 sifat mahmudah yang utama -- Bab 26: Sifat mahmudah, sambungan 5 sifat -- Bab 27: Sistem politik dalam Islam -- Bab 28: Fungsi politik -- Bab 29: Kepimpinan dan syarat pemimpin -- Bab 30: Pandangan al-Farabi tentang kepimpinan -- Bab 31: Sistem Islam undang-undang -- Bab 32: Fahami ilmu dalam Islam -- Bab 33: Kepentingan Ilmu -- Bab
Keywords: Hadith -- Texts; Religious life -- Islam; Success -- Religious aspects -- Islam