Ajaran tariqat tercabar - Tajul Ariffin (Petaling Jaya, Selangor : Al Munir, 1986)
Controversial issue on Islamic religious schools and sects.
Pengantar Pengarang -- Mukadimah -- Ajaran Tariqat Tercabar -- Tariqat Ajaran Yang Ada Rasa -- Membenci Tariqat Bererti Membenci Kebajikan -- Hasrat Kita Tak Serupa Bikin -- Ada Puak Yang Hentam Wirid Zikir -- Ada Yang Tak Percaya Berkat Wirid -- Salah Faham Tentang Syariat, Tariqat, Hakikat, dan Makrifat -- Seminar Sufi Pura-pura -- Cabaran Umat Masa Kini.
Koleksi Sumbangan : Dr. Syed Husin Ali.
Keywords: Islam -- Malaysia; Islam -- 20th century