Wanita muslimah dan cara mengatasi budaya barat - Walid Litfullah; Mem Saifullah (Kuala Lumpur : Pustaka Al-Mizan, 1989)
Buku ini patut dijadikan panduan bagi wanita Muslimah terutamanya para siru rumah, kerana ianya mengandungi beberapa maslaha yang boleh dijadikan iktibar, umpamanya: perzinaaan perosak keturunan, pergaulan bebas perlu perhatian ibu bapa, Islam mengangkat maruah wanita, kejadian manusia dalam al-Quran, wanita muslimah dan cabaran nilai Barat, dan mengapa hukum syarak dipertikaikan?.
Keywords: Muslim women