Gerakan penjajahan & anti penjajahan Tanah Melayu, 1511-1957 : jihad menghadapi konspirasi penjajah dan manipulasi sejarah : gerakan memurnikan sejarah Tanah Melayu - Abdul Rahman Haji Abdullah; Rohidzir Rais, 1975- (Shah Alam, Selangor Darul Ehsan : Karya Bestari, 2016)
On history and nationalism in Malaysia.
Includes bibliographical references and index.
In Malay.
Keywords: Nationalism -- Malaysia -- History; Malaya -- History; Malaysia -- History; Malaysia -- Colonization; Malaysia -- Politics and government