Sejarah Melayu [Bahasa Melayu] - Noriah Mohamed, 1944-; Universiti Kebangsaan Malaysia. Institut Alam dan Tamadun Melayu (Bangi, Selangor : Institut Alam dan Tamadun Melayu, 2003)
CD Interaktif ini hanya memaparkan isi teks Sejarah Melayu edisi Shellabear yang sudah disesuaikan dengan khalayak muda yang menjadi sasarannya tanpa analisis. CD Interaktif ini juga berguna untuk khalayak yang ingin mengenal jatidiri bangsanya. Kandungannya lebih tertumpu kepada beberapa bahagian iaitu pengenalan yang memuatkan isi Sejarah Melayu, tujuan teks dikarang dan penyusunnya yang lebih dikenali sebagai Tun Seri Lanang.
System requirements: Keperluan Minima untuk PC : Pentium 3 yang berasaskan Komputer Peribadi (PC), Windows 98/NT, 64MB RAM, Pemacu CD-ROM 32 X, Monitor 640 x 480 (16 bits), Sound Card & Speaker. Keperluan Minima untuk Macintosh : Sistem 8.5, 64MB RAM, Pemacu CD-ROM 32 X, Monitor 640 x 480 (16 bits).
Title from container.
Keywords: Malaysia -- History