Masyarakat Melayu Buton : kilauan khazanah manuskrip, kesenian, budaya, bahasa dan pantunnya - Ab. Razak Ab. Karim; Tengku Intan Marlina Tengku Mohd. Ali; Universiti Malaya. Akademi Pengajian Melayu (Kuala Lumpur : Akademi Pengajian Melayu, 2011)
History, culture, language, and literatures of Malay people in Buton Island.
Penerbitan hasil penyelidikan.
Mengandungi bibliografi (mukasurat 185-187).
In Malay.
Keywords: Malays -- Indonesia -- Buton Island (Sulawesi Selatan).; Buton (Indonesian people) -- Social life and customs; Buton Island (Sulawesi Selatan, Indonesia) -- Civilization