Kalau begitu maka begini - Nik Abdul Aziz Nik Mat, Dato', 1931-2015. (Kota Bharu, Kelantan Darulnaim : Maahad ad-Dakwah Wal-Imamah, 1995)
Islam and politics in Malaysia.
Penubuhan Pas langkah berani -- Perancangan penjajah British -- Di bawah kepimpinan ulama -- Tuduhan menyelewengkan akidah -- Program mendewakan pemimpin -- Umno gerun pengaruh pasti -- Helah Umno tolak hudud -- Umno bukan pejuang keadilan -- Quran untuk masyarakat majmuk -- Bahaya antiquran antihadis -- Bilhikmah sebagai alasan -- Betulkan Umno dari dalam -- Islam dan pemerintahan -- Bila tidak ada kuasa -- Kuasa yang terbatas -- Ulama berani menangani isu -- Isu tiada pembangunan -- Cukai dipungut pembangunan disekat -- Teruskan berjuang tanpa henti
Errata slip inserted in front.
Keywords: Parti Islam SeMalaysia; Islam and politics -- Malaysia; Malaysia -- Politics and government