Pelaksanaan hukum syarak di Malaysia ; penyunting Khairul Azmi Mohamad, Abdul Monir Yaacob - Khairul Azmi Mohamad; Abdul Monir Yaacob; Johor (Malaysia). Pejabat Menteri Besar. Penerangan dan Penyelidikan (Johor Bahru, Johor Darul Ta'zim : Ketua Penerangan dan Pe[n]yelidikan Kerajaan Negeri Johor, Pejabat Menteri Besar Johor, 2000)
Implementation of Islamic law in Malaysia; collection of articles.
Pelaksanaan hukum syarak di Malaysia / Dato' Hj. Abdul Ghani Othman -- Ciri-ciri sebuah negara Islam / Wan Zahidi Wan Teh -- Dasar pelaksanaan Islam di Malaysia / Khairul Azmi Mohamad -- Islam dalam Perlembagaan Persekutuan dan negeri / Faiza Tamby Chik -- Pengkanunan undang-undang Islam di Malaysia / Abdul Monir Yaacob -- Kesesuaian Islam untuk semua keadaan / Nooh Gadot -- Pengajian Islam di Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) masa kini / Zakaria Stapa -- Pelaksanaan mu'amalah Islam di Malaysia / Mohd. Daud Bakar -- Kesesuaian undang-undang Islam dalam masyarakat majmuk / Uthman el-Muhammady -- Mengeluarkan hukum agama / Selamat Hashim.
Includes bibliographical references and index.
In Malay.
Koleksi sumbangan Tun (Dr.) Ahmad Sarji Abdul Hamid.
Keywords: Islamic law -- Malaysia