Iltizam untuk membangun tamadun : koleksi cetusan minda - Mohd. Salleh Abd. Latiff, 1947- (Berakas, Negara Brunei Darussalam : Dewan Bahasa dan Pustaka Brunei, Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan, 2011)
Conduct of life in relation with Islamic values applied in daily life in Brunei.
Includes biodata of the author.
Segmen Cetusan Minda adalah satu ruangan khusus yang disiarkan oleh akhbar rasmi kerajaan Pelita Brunei. Sebahagian rencana yang dimuatkan dalam buku ini telah disiarkan dalam akhbar berkenaan. Sebahagian daripada esei pulo ditokok tambah dan diubah suai oleh penulis sendiri bagi memantap serta menguatkan hujah-hujah akademik yang dikemukakan.
Includes bibliographical references (pages 111-112).
Keywords: Brunei -- Social conditions; Brunei -- Social life and customs