Sejarah peperangan Tok Janggut di Kelantan - Hamdan Aziz (Kuala Terengganu, Terengganu : Penerbit Universiti Malaysia Terengganu, 2016)
On biography of Tok Janggut, 1850-1915, a Kelantan nationalist in Malaysia.
Mengandungi versi asal manuskrip sejarah peperangan Tok Janggut di Kelantan.
Mengandungi rujukan (mukasurat 87).
In Malay.
Keywords: Tok Janggut, -- 1850-1915.; Nationalist -- Malaysia -- Biography; Heroes -- Biography; Patriotism -- Malaysia -- Biography; Kelantan -- History