Baldatun Tayyibah : model kesultanan Melayu Nusantara - Rumaizi Ahmad; Mohd. Roslan Mohd. Nor (Shah Alam, Selangor, Malaysia : Persatuan Ulama' Malaysia, 2015)
On history of Malay world and diverse society.
Mengandungi senarai rujukan.
In Malay.
Keywords: Sultanate -- History; Malays -- Kings and rulers