Dunia pribumi dan alam sekitar langkah ke hadapan - Hood Salleh, 1942-; Universiti Kebangsaan Malaysia. Fakulti Sains Kemasyarakatan dan Kemanusiaan. Jabatan Antropologi dan Sosiologi (Bangi : Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 1995)
Dipersembahkan sebagai Syarahan Perdana jawatan Profesor Universiti Kebangsaan Malaysia, 30 September 1995 di Bilik Jumaah, Universiti Kebangsaan Malaysia
Abstract in Malay and English
Syarahan perdana - Universiti Kebangsaan Malaysia, 1995
Rujukan : p. 48 - 54
Keywords: Indigenous peoples -- Social life and customs -- Malaysia; Indigenous peoples -- Social life and customs -- Sarawak; Indigenous peoples -- Economic aspects -- Malaysia; Indigenous peoples -- Economic aspects -- Sarawak; Indigenous peoples -- Politics and government -- Malaysia