Seni bina Malaysia : warisan dalam kepelbagaian - Mohd. Azmi Mohd. Yusof; Abdul Karim A. Bakar; Malaysia. Jabatan Muzium; Muzium Senibina Malaysia (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium Malaysia, 2014)
On architecture of historical building in Malaysia.
Mengandungi bibliografi dan rujukan mukasurat : 131.
In Malay.
Keywords: Architecture and state -- Malaysia; Architecture, Domestic -- Malaysia; Nationalism and architecture -- Malaysia; Architecture, Domestic -- History