Balistik - Silver; Adi Putra; Rosyam Nor; Jack, Lim; Rita Rudaini (Kuala Lumpur : RK Screen Sdn. Bhd., 2013)
Mengisahkan perjalanan hidup Saga, seorang pembunuh upahan dan ahli kongsi gelap. Gaya hidupnya yang berisiko tinggi memaksa Saga berpisah dengan isterinya, Salina. Selepas enam tahun terpisah, Saga bertemu semula denga Salina yang kini menjadi isteri kepada Inspektor Nizam yang juga teman baik Saga ketika mereka dibesarkan di rumah kebajikan. Dek terikat dengan undang-undang, Inspektor Nizam berbelah bahagi untuk menumpaskan teman baiknya itu, manakala Saga terpaksa menuruti arahan ketuanya untuk membunuh pegawai polis terbabit.
Pengarah fotografi, Yong Choon Lin ; penyunting, Heng.
Adi Putra, Rosyam Nor, Jack Lim, Rita Rudaini, Rykarl Iskandar, Gan Mei Yan.
LPF: P13
DVD format, MPEG 2, PAL, Surround 5.1, Region 3, Dolby Digital.
Title from title screen.
Keywords: Crime films; Gangster films; Police films