Bahasa dan tantangan intelektualisme - Azhar Ibrahim (Petaling Jaya, Selangor : Strategic Information and Research Development Centre, 2014)
On history and criticism of Malay language.
Mengandungi bibliografi : mukasurat 243-256 dan indeks.
In Malay.
Koleksi sumbangan : Dr. Mohamad Nasrin Mohamad Nasir.
Keywords: Malay language -- History and criticism; Malays (Asian people) -- Intellectual life; Sociolinguistics; Literature and society