An-Nur - Ahmad Kadir; An-Nur; Sony Music Entertainment (Ampang, Selangor : Sony Music Entertainment, 1997)
Terdapat sepuluh buah lagu nasyid yang dimuatkan dalam album ini.
CD 1 : Bismillah / (4:24) -- Wahyu Pertama / (4:19) -- Rukun Islam / (4:00) -- Keperibadian Rasulullah / (3:33) -- Ilmu Sinar Hidup / (3:57) -- Sifat 20 / (5:08) -- Remaja Berwawasan / (3:37) -- Dadah Pemusnah / (3:23) -- Ayah Dan Ibu / (2:55) -- Doa Seorang Insan / (5:12).
Koleksi Khas Wiramanja.
Title from disc label.
Keywords: Songs, Malay; Music -- Religious aspects -- Islam