Budak beca - Ishak Haji Muhammad, 1909- (Kuala Lumpur : Institut Terjemahan dan Buku Malaysia, 2012)
Dalam Budak Beca, Pak Sako mengkritik sikap bangsawan Melayu yang lupa akan peranan masing-masing.
Keywords: Malay fiction