Anatomi Rupert - Ruhaini Matdarin, 1981- (Kuala Lumpur : Institut Terjemahan & Buku Malaysia, 2013)
Cerita berkisar di sebuah kampung yang bernama Rupert. Kampung ini terletak di negeri Sabah.
'Pemenang Sagu hati Kategori Novel Sayembara Penulisan Novel, Cerpen dan Puisi'--Cover.