Sastera teras negara bangsa - Mohamad Saleeh Rahamad, 1964-; Rozlan Mohamed Noor; Zulkifli Jamaasim; Enche Abdullah Abdul Kadir, 1964-; Sidang Kemuncak Penulis Malaysia 2014 : Kedah). (Kuala Lumpur : Institut Terjemahan dan Buku Malaysia, 2014)
Buku ini menghimpunkan kertas kerja daripada para cendekiawan dan sasterawan yang terlibat secara langsung dalam perkembangan kesusasteraan di Malaysia untuk Sidang Kemuncak Penulis Malaysia yang pertama kali diadakan.
Mengandungi rujukan dan indeks.
Koleksi Sumbangan : Abdul Ghafar Ibrahim
Keywords: Malay literature -- History and criticism -- Congresses; Authors, Malay -- Congresses; Literature and state