Alam sebagai motif kraftangan fabrik Melayu tradisi - Abd Rasid Ismail (Shah Alam, Selangor : Penerbit Universiti Teknologi Mara, 2014)
Penulisan buku ini secara umumnya memaparkan tentang tradisi orang Melayu sangat menghargai alam semulajadi kerana alam semulajadi banyak terdapat di sekeliling kehidupan mereka seharian.
Mengandungi rujukan : mukasurat 131-139 dan indeks.
Keywords: Textile fabrics, Malay; Textile fabrics -- Malaysia; Textile design -- Malaysia; Batik -- Malaysia; Songket -- Malaysia