Pendeta Za'ba ([Kuala Lumpur] : Radio Televisyen Malaysia, 2012)
Tan Sri Dr. Zainal Abidin Bin Ahmad atau lebih dikenali sebagai Pendeta Za'ba merupakan anak Melayu yang tidak jemu-jemu mengabdikan dirinya dalam bidang bahasa dan persuratan Melayu. Memainkan peranan utama dalam memartabatkan Bahasa Melayu sebagai bahasa pengantar pendidikan dan bahasa ilmu. Dianugerahkan Ijazah Kehormat dan Persuratan Melayu dari Universiti Malaya Singapura serta Ijazah Kehormat dan Persuratan Melayu dari Universiti Kebangsaan Malaysia pada tahun 1973.
Title from container.
Skrip, Mohd Fadzil Hj. Yaakob ; grafik, Ihsanuddin Zulkifli ; jurukamera, Syamsul Azwin Yakop.
Suara latar: Shahril Sarapudin.
Dolby Digital Plus.
DVD format.
Keywords: Za'ba, -- Pendeta, -- 1895-1973.; Zainal Abidin Ahmad, -- Tan Sri Dr., -- 1895-1973.; Authors, Malay -- Biography