Semiotik dalam novel Anwar Ridhwan - Tengku Intan Marlina Tengku Mohd. Ali (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2014)
Fokus kepada tiga buah novel karya Sasterawan Negara Dato' Dr. Anwar Ridhwan, iaitu Hati-hari Terakhir Seorang Seniman, Arus dan Di Negeri Belalang, penulis memanfaatkan teori semiotik bawaan Charles Sanders Peirce dan Charles Morris.
Mengandungi bibliografi dan indeks (ms. 369-403)
Keywords: Anwar Ridhwan -- Authorship -- History and criticism; Semiotics; Semiotics and literature; Malay literature -- History and criticism