Warisan seni bina Selangor - Mohamad Tajuddin Mohamad Rasdi, 1962- (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2012)
Sepuluh buah bangunan lama yang terdapat di Selangor seperti rumah, masjid, istana, gereja, kuil, bank dan kelab rekreasi telah dipilih untuk di dokumentasikan dalam buku warisan seni bina ini.
Mengandungi indeks.
Keywords: Historic buildings -- Conservation and restoration -- Selangor; Historic buildings -- Designs and plans -- Selangor; Architecture, Domestic -- Malaysia -- Selangor; Architecture -- Selangor -- History