Pemikiran sasterawan negara Usman Awang - Anwar Ridhwan, Dato', 1949-; Seminar Pemikiran Sasterawan Negara Usman Awang (2006 : Kuala Lumpur). (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2013)
Buku ini menghimpunkan kertas kerja yang dibentangkan dalam Seminar Pemikiran Sasterawan Negara Usman Awang pada tahun 2006 dengan tema'Membina Peradaban Sastera Kebangsaan'.
Includes bibliographical references and index.
In Malay.
Keywords: Usman Awang, -- 1928-2001.; Malay literature -- History and criticism -- Congresses; Authors, Malay -- Malaysia