Kumpulan puisi'ayn : Sasterawan Negara Kemala - Ahmad Kamal Abdullah, 1941- (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2012)
Kemala dengan kumpulan puisi'ayn yang mengandungi 74 sajak ini telah berjaya mengungkapkan bibit-bibit kerinduan, kehausan terutama kepada Allah SWT.
Keywords: Malay poetry; Religious poetry, Malay -- Malaysia