Pesona dalam laut the Splendour in the seas - NCR Production (Indonesia : Harunyahya Channel ; PT Nada Cipta Raya ; Jakarta : PT Nada Cipta Raya, 2002)
Dokumentari yang memaparkan pelbagai jenis kehidupan laut dan keindahan dari makhluk di lautan. Ianya dikaitkan dengan keagongan ciptaan Allah S.W.T yang sekaligus membuktikan konsep Darwin tentang kehidupan adalah secara kebetulan.
VCD format
Narasi dalam bahasa Indonesia.
Keywords: Marine ecology; Deep ecology -- Religious aspects; Marine animals