Gangga Negara dan Bruas - Mohamed Tiar Sharif (Petaling Jaya : Q-Plex Commmunication, 2012)
Menjejaki rahsia yang tersingkap disebalik kewujudan kerajaan Melayu kuno iaitu Gangga Negara dan kerajaan Bruas di Bruas, Perak. Kerajaan Gangga Negara dikatakan lenyap pada abad ke-14 dan diikuti dengan kemunculan kerajaan beraja Bruas yang dikatakan berasal daripada Kesultanan Acheh sekaligus dikaitkan dengan kedatangan Islam di negeri Perak.
DVD ini disertakan dengan sebuah buku berjudul'Khazanah Warisan Negara' dan diletakkan dalam kotak.
DVD format
Keywords: Perak -- History