Melaka Zaman kegemilangan - Mohamed Tiar Sharif (Petaling Jaya : Q-Plex Commmunication, 2012)
Sejak mula penubuhan, Kerajaan Melayu Melaka sememangnya berpotensi untuk berkembang sebagai sebuah empayar yang kuat, pusat perdagangan yang yerkenal dan pusat perkembangan agama Islam yang unggul di Asia Tenggara dalam abad ke 15. kemakmuran yang diperolehi ini adalah hasil daripada sistem pentadbiran yang cekap, lengkap dan teratur.
DVD ini disertakan dengan sebuah buku berjudul'Khazanah Warisan Negara' dan diletakkan dalam kotak.
DVD format
Keywords: Melaka -- History