Pengusaha ikan masin selagi ada kudrat - Rahmat Sukirman; Mohamed Tiar Sharif (Petaling Jaya : Q-Plex Commmunication, 2010)
Bagi penduduk yang tinggal di pesisir pantai sumber laut adalah punca rezeki mereka. Saksikan pada episod kali ini bagaimana mereka menghasilkan ikan masin bagi keperluan sendiri dan juga untuk pasaran setempat. Pekerjaan yang jarang-jarang kita lihat ini sedikit sebanyak memberikan kita informasi yang berguna kepada kita dan masyarakat.
DVD format
Keywords: Dried fish -- Malaysia; Salted fish; Dried fishery products -- Malaysia