Pengamal perubatan tradisional - Rahmat Sukirman; Mohamed Tiar Sharif (Petaling Jaya : Q-Plex Commmunication, 2010)
Paparan kali ini mengisahkankehidupan seorang pengamal perubatan tradisional yang dikenali sebagai Pak Senin di negeri Melaka. Pak Senin seorang yang sederhana kehidupannya namun dia mempunyai kelebihan mengubati orang ramai secara batin dengan menggunakan ayat-ayat suci dan sumber alam. Apa yang dipaparkan bukan hanya berkisar tentang kaedah perubatan beliau tetapi aktiviti hariannya yang turut sama menyumbang bantuan kepada masyarakat setempat.
DVD format
Keywords: Traditional medicine -- Malaysia; Medicine, Traditional; Folk medicine -- Malaysia