Suara magis (tukang karut) - Tengku Kastria Tengku Yaakob; Mohamed Tiar Sharif (Petaling Jaya : Q-Plex Communication, 2010)
Memaparkan mengenai liku-liku kehidupan seorang tukang karut dalam kumpulan dikir barat, Sulizi Che Awang yang menajdi sebuah nama terkenal di Pantai Timur. Pernah merangkul anugerah Tukang Karut Popular Kelantan 2006, beliau telah merakamkan lebih 21 buah album nyanyian dikir yang rata-ratanya mencecah jualan kira-kira 10 ribu unit. Dokumentari ini mengikuti perjalanan hidup seharian beliau yang juga seorang pensyarah di sebuah instituri pengajian tinggi sehingga ke setiap persembahannya di negeri Kelantan.
Suara latar : Zahrul Alam Yahya Shahir
Keywords: Sulizi Che Awang; Performing arts -- Kelantan; Folk-songs -- Kelantan; Folk songs, Malay