31-August 1957 Kemerdekaan Malaya - Filem Negara Malaysia (Kuala Lumpur : Malayan Film Unit)
Mengenai detik-detik dan perjuangan rakyat dalam mendapatkan kemerdekaan daripada penjajah.
Title from title screen.
VCD format.
Keywords: Malaysia -- History; Malaysia -- Politics and government; Malaysia -- Economic conditions