Keris dalam dunia Melayu Keris in the Malay world - Haris Abu Kadir; Malaysia. Jabatan Muzium dan Antikuiti; Malaysia. Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan (Kuala Lumpur : Jabatan Muzium dan Antikuiti)
Keris merupakan sejenis senjata Melayu yang dipercayai telah wujud lebih 700 tahun dahulu. Keris dipercayai berasal dan hanya boleh ditemui di Nusantara khususnya Malaysia dan Indonesia
n.1 dalam bentuk VCD
Title from title screen
Penyunting, Kamaruddin Khalid
Suara latar : Ngasri Sain
Versi Bahasa Melayu dan Inggeris
Keywords: Daggers, Malay; Weapons -- Malaysia; Krises