Regatta Lepa XVI, Semporna, Sabah 18 - 19hb April 2009 - Malaysia. Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan ([Malaysia : s.n.)
Perayaan Regatta Lepa termasuklah pertandingan Lepa tercantik di mana Lepa diperbuat daripada kayu jenis Ubar Suluk ataupun Seraya Merah dan dilengkapkan dengan layar kain. Terdapat dua jenis layar iaity lamak bua'an dan lamak kapi. Lepa juga berpengaruh dalam pengembangan seni budaya tempatan iaitu persembahan kebudyaan, alat-alat muzik tradisional atau pun tagungguh akan dimainkan di atas Lepa
dvd format
Keywords: Ethnology -- Malaysia -- Sabah; Folk festivals -- Malaysia -- Sabah; Sabah -- Civilization