Menjajah ke India - Muhammad Dato' Muda; Asmah Haji Omar, Dato', 1940- (Kuala Lumpur : Dewan Bahasa dan Pustaka, 2009)
Mengisahkan pengembaraan pengarang ke India pada tahun 1939 yang diabadikan dalam manuskrip yang tersimpan di Arkib Negara Malaysia
Keywords: Muhammad Dato' Muda -- Travel -- India; India -- Description and travel; India -- Social life and customs