1957 hati malaya = Heart of malaya - Shuhaimi Baba; Pesona Pictures; Malaysia. Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan; Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia ([Kuala Lumpur] : Pesona Pictures, 2007)
Hali, Salmi, Rafik, Ani dan Ang Lee, mewakili generasi muda Malaysia yang dating dari latarbelakang dan pemikiran berbeza, berusaha untuk menerbitkan sebuah buku bergambar'1957 - Hati Malaya'. Dalam pencarian itu, mereka menemui pencintaan, persahabatan, kesetiaan dan memahami perjuangan 1957. Mereka betul-betul mendalami dan menjiwai karektor dan peristiwa yang begitu emosi dan membawa mereka pada era semangat rakyat tanah Melayu bangkit menuntut kemerdekaan
Title from title screen
Title from title screen
Bahan DVD salinan
Pelakon: Maya Karin, Rusdi Ramli, Sharifah Amani, Adlin Aman Ramli, Ida Nerina, Nanu Baharudin, Liza Othman
DVD format
Keywords: Nationalism in motion pitures -- Malaysia; Historical films -- Malaysia