Memoir Abdullah C.D. - Abdullah C. D. (Abdullah Che Dat), 1923- (Petaling Jaya,Selangor, Malaysia: Strategic Information Research Development, 2005)
Autobiography of Abdullah C.D., a Malaysian civilian fighting against British and Japanese colonials.
Bahagian 1. Zaman pergerakan sehingga 1948 -- bahagian 2. Penaja dan pemimpin Rejimen ke-10 -- bahagian 3. Perjuangan di Sempadan dan penamatan terhormat.
Includes index.
In Malay.
Koleksi sumbangan Tun (Dr.) Ahmad Sarji Abdul Hamid
Keywords: Abdullah C. D. -- 1923-; Revolutionaries -- Malaysia -- Biography; Malaysia -- Biography