40 hari bangkitnya pocong - Samtani, Gope T.; S. Subagio; Massardi, Cassandra; Soedjarwo, Rudi (Indonesia : Rapi Films, 2008)
Jessi berasakan bagai ada makhluk misteri yang memerhatikan dirinya. Dia tidak dapat tidur dan menderita penyakit akibat ketakutan yang amat sangat. Keadaannya bertambah baik apabila Jessi bertemu Kevin, lelaki baik yang menyukai dirinya. Apabila perhubungan makin intim, gangguan makhluk itu semakin teruk. Bagi tempoh 40 hari, Jessi dan rakannya Nino akan dikelilingi roh yang ingin membalas dendam atas kejahatan masa silam. Nino juga makin hilang pertimbangan dek kelibat hantu yang makin mengacau
Title from title screen
Pelakon: Raffi Ahmad, Irwansyah, Sabai Morscheck, Connie Sutedja
DVD format
Sarikata dalam bahasa Melayu dan China
Keywords: Ghosts in motion pictures; Suspense in motion pictures